THE PHI CLINIC

THE PHI CLINIC PHILOSOPHY 

Η “χρυσή τομή” της ομορφιάς και της αρμονίας. Ο αριθμός φ ή χρυσή τομή ή θεική αναλογία ανακαλύφθηκε από τους Αρχαίους Έλληνες και συγκεκριμένα από τον Πυθαγόρα πριν από 2500 χρόνια και σε αυτόν υποκλίνεται όλο το σύμπαν αφού ο χρυσός αριθμός συνδέει την αρμονία των μαθηματικών με αυτήν της φύσης , της επιστήμης και της τέχνης (μουσική, ζωγραφική, γλυπτική, αρχιτεκτονική).

Το γράμμα φ συμβολίζει την χρυσή τομή προς τιμήν του Φειδία που ήταν ο πρώτος που χρησιμοποίησε την “αρμονία του φ” στο χτίσιμο του Παρθενώνα.

Ο χρυσός αριθμός φ θεωρούταν από τους Αρχαίους Έλληνες η θεική αναλογία όπου η εφαρμογή του σε καλλιτεχνικά δημιουργήματα και κατασκευές οδηγούσε σε “άριστα” και “αρμονικά” αποτελέσματα. Η τιμή του φ ισούται με τον μαγικό αριθμό 1,618033... που ορίζει την ομορφιά και την αρμονία όταν εφαρμόζεται και στο ανθρώπινο πρόσωπο και σώμα.

Η "THE PHI CLINIC" έχει εμπνευστεί από τον αριθμό φ που αντιπροσωπεύει την θεική αναλογία και έχει τις ρίζες του στην Αρχαία Ελλάδα. Είναι ένα Ιατρικό Κέντρο Πλαστικής Χειρουργικής υψηλών προδιαγραφών και παρέχει ιατρικές υπηρεσίας ομορφιάς και υγείας σε πρόσωπο και σώμα. Δημιουργός της “ΤΗΕ PHI CLINIC” είναι ο Dr. Dimitris Tentis , Πλαστικ;ow Χειρουργ;ow υψηλής κατάρτισης , εκπαιδευμένοw στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Μ. Βρετανία, ΗΠΑ, Καναδάς).

Προτεραιότητα του Κέντρου είναι η ασφάλεια, ο σεβασμός και η “ολιστική και εξατομικευμένη προσέγγιση” του κάθε επισκέπτη ανάλογα με τις ανάγκες του.

 

THE BESPOKE EXPIERIENCE 

Η Πλαστική Χειρουργική είναι επιστήμη αλλά παράλληλα είναι και μια τέχνη που εισέρχεται στη σφαίρα του ευ ζην και της ποιότητας της ζωής και έχει στόχο την σωματική, ψυχική και κοινωνική ευεξία του ατόμου, σε μια κοινωνία με αυξανόμενες απαιτήσεις.

Το κάθε άτομο είναι μοναδικό, ξεχωριστό , με ανάλογες ανάγκες και έτσι προσεγγίζεται από τους Πλαστικούς Χειρουργούς της PHI CLINIC, εξατομικευμένα, "κατά παραγγελία" BESPOKE PLASTIC SURGERY.

Προτεραιότητα έχει η ασφάλεια και ο σεβασμός του ενδιαφερόμενου, ώστε να κατανοηθούν οι ανάγκες του και να αντιμετωπιστούν με αποτελεσματικότητα.

PATIENT SAFETY 

Η Πλαστική Χειρουργική είναι η δημοφιλέστερη και περισσότερο προβεβλημένη ειδικότητα. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάτε ότι πρόκειται για ιατρικές πράξεις και ότι είναι μια χειρουργική ειδικότητα.

Για αυτόν τον λόγο δεν πρέπει ποτέ να χάνει τον ιατρικό της χαρακτήρα. Μια ασφαλής και προσιτή πράξη στα χέρια κάποιου μη εξειδικευμένου ιατρού μπορεί να επιφέρει δυσάρεστα αποτελέσματα.

Η επιτυχία των ιατρικών πράξεων εξαρτάται από την τήρηση των κανόνων ασφαλείας και την επιλογή του σωστού Πλαστικού Χειρουργού.

Στο Κέντρο "THE PHI CLINIC" προτεραιότητα έχει η ασφάλεια του ασθενούς.

O Dr. Tentis  είναι πιστοποιημένo τακτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Πλαστικής Επανορθωτικής & Αισθητικής Χειρουργικής (Ε.Ε.Π.Ε.Α.Χ.) καθώς και της Διεθνούς Εταιρίας Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής (ISAPS) και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Ο σωστός πλαστικός χειρουργός που ενδιαφέρεται ουσιαστικά για τον ασθενή του, εξασφαλίζει ότι έχει απαντήσει σε όλους τους προβληματισμούς και απορίες του «ασθενή» του, πριν πραγματοποιηθεί η επέμβαση όπως :

 
 
 • Είμαι ο κατάλληλος «ασθενής» για αυτή την επέμβαση;
 • Πόσο συχνά κάνετε αυτή την επέμβαση;
 • Θα κάνετε ο ίδιος την επέμβαση;
 • Έχω ιατρικά προβλήματα που θα δημιουργήσουν κινδύνους; Κι αν ναι ποιοι είναι αυτοί;
 • Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για το πρόβλημά μου;
 • Υπάρχουν άλλες συμπληρωματικές επεμβάσεις που θα χρειασθούν;
 • Ποια είναι η χρονική διάρκεια του αποτελέσματος;
 • Ποιο το είδος της αναισθησίας;
 • Ποια είναι η προετοιμασία για την επέμβαση;
 • Ποια είναι η μετεγχειρητική διαδικασία της επέμβασης;
 • Υπάρχουν πιθανές επιπλοκές και πώς αντιμετωπίζονται;
 • Ποιο είναι το κόστος της επέμβασης;
 • Εάν χρειαστούν άλλες επεμβάσεις ή θεραπείες για την αντιμετώπιση επιπλοκών, ποιος θα πληρώσει γι’ αυτές και πόσο στοιχίζουν;
 
 

Σε περιπτώσεις ενέσιμων προιόντων ή χρήσης εμφυτευμάτων είναι απαραίτητο να ελέγχονται τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν να είναι αυθεντικά και να ανοίγονται μπροστά σας. Ζητήστε να τα δείτε πριν ο γιατρός τα αφαιρέσει από τη συσκευασία τους και ελέγξτε ότι δεν είναι απομιμήσεις των αυθεντικών. Οι απομιμήσεις είναι φθηνότερο υλικό που μπορεί να αποβεί επικίνδυνο για την υγεία.

Λόγω της μεγάλης δημοτικότητας της αισθητικής χειρουργικής και των μη επεμβατικών θεραπειών υπάρχει ανησυχία σχετικά με τον συνεχή αυξανόμενο αριθμό των μη ειδικευμένων ιατρών και σκευασμάτων που προωθούνται στο κοινό.

Πρέπει λοιπόν οι ιατρικές πράξεις να γίνονται από εξειδικευμένο πλαστικό χειρουργό καθώς υπάρχουν πολλά είδη και ποιότητες σκευασμάτων με αντίστοιχες διακυμάνσεις στην τιμή τους. Δυστυχώς ορισμένοι με παραγγελίες μέσω Internet φέρνουν υλικά που δεν έχουν πιστοποίηση, με αμφίβολη προέλευση και ασφάλεια και προφανώς χαμηλή τιμή. Πρέπει πάντα να ρωτάμε και να ελέγχουμε στη συσκευασία τη χώρα προέλευσης και την ημερομηνία λήξης των σκαυασμάτων ώστε να έχουν επίσημη πιστοποίηση ελέγχου και ασφάλειας CE από την Ευρωπαiκή Ενωση.

Στο Κέντρο "THE PHI CLINIC" προτεραιότητα έχει η ασφάλεια.