ΜΗ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

parallax background
 
 

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΝΥΔΑΤΩΣΗΣ ΚΑΙ ΛΑΜΨΗΣ

Με την πάροδο του χρόνου το δέρμα χάνει το σφρίγος και την ελαστικότητά του με αποτέλεσμα να παρουσιάζεται αύξηση των ρυτίδων ,της ξηρότητας ,των δυσχρωμιών δίνοντας μια θαμπή και αφυδατωμένη όψη.

Όλοι όμως θα θέλαμε να κρατήσουμε το δέρμα μας νέο και λαμπερό όσο το δυνατόν περισσότερο. Εκτός όμως από τον χρόνο, άλλοι εχθροί της επιδερμίδας είναι το κάπνισμα, η έκθεση στον ήλιο καθώς και οι διατροφικές συνήθειες.

Στην μάχη με τον χρόνο ένας πολύτιμος σύμμαχος για την παράταση της νεότητας του δέρματος είναι οι μη επεμβατικές θεραπείες της Πλαστικής Χειρουργικής που προτείνει ένα μεγάλο εύρος θεραπειών για την χαμένη λάμψη και νεανικότητα της επιδερμίδας που σε συνδυασμό με τα κατάλληλα προιόντα μπορούν να χαρίσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η θεραπεία της ενυδάτωσης βοηθάει στο να επανέλθει η φυσική υγρασία της επιδερμίδας κάνοντας το δέρμα φωτεινό και νεανικό.

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας καθαρίζεται το δέρμα μέσω υψίσυχνου ρεύματος με αποτέλεσμα την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, την αποβολή τοξινών, καταστροφή μικροβίων και ενεργοποίηση του κολλαγόνου και της ελαστίνης. Στην πορεία τοποθετούνται διάφορα προιόντα σε πρόσωπο λαιμό και ντεκολτέ που χάρη στα φυτικά μόρια που περιέχουν τα συστατικά τους βοηθούν στην κατακράτηση του νερού στα επιδερμικά κύτταρα, δίνοντας την όψη του σφιχτού και απαλού δέρματος.

Για την καλύτερη απορρόφηση των προιόντων χρησιμοποιείται γαλβανικό ρεύμα το οποίο ενισχύει την εισαγωγή υδατοδιαλυτών ουσιών δια μέσου του δέρματος και την απομάκρυνση της επιφανειακής λιπαρότητας και των άχρηστων ουσιών. Είναι μια ευχάριστη θεραπεία που φρεσκάρει και αναζωογονεί το δέρμα.

ΜΙΚΡΟΔΕΡΜΟΑΠΟΞΕΣΗ ΜΕ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ

Η Μικροδερμοαπόξεση με διαμάντια αποτελεί μια από τις πλέον σύγχρονες μεθόδους για την ανανέωση της επιδερμίδας.

Πρόκειται για μια προληπτική αναπλαστική θεραπεία, η οποία καταπολεμά τις φθορές που υφίσταται το δέρμα από το πέρασμα του χρόνου, προσφέροντας λάμψη και φυσική ανανέωση μέσα από ένα βαθύ καθαρισμό του δέρματος από τα νεκρά κύτταρα ενώ παράλληλα τονώνει και φρεσκάρει το δέρμα.

Η θεραπεία μικροδερμοαπόξεσης με διαμάντια γίνεται με την βοήθεια ενός εξειδικευμένου μηχανήματος. Στην ειδική κεφαλή του μηχανήματος που είναι από ανοξείδωτο ατσάλι έχουν συγκολληθεί βιομηχανοποιημένα διαμάντια δημιουργώντας μια επιφάνεια απόξεσης. Το μηχάνημα αναρροφά τα νεκρά κύτταρα και τα απομακρύνει, συρρικνώνει τους διεσταλμένους πόρους απομακρύνοντας την εξωτερική κεράτινη στοιβάδα της επιδερμίδας βελτιώνοντας έτσι τον τόνο και το σφρίγος.

Παράλληλα ενεργοποιείται η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης από τους ινοβλάστες, μέσω του μικροτραυματισμού που προκαλεί η ειδική κεφαλή με διαμάντια, δίνοντας έτσι ελαστικότητα στην επιδερμίδα αφού διεγείρει την ανάπλαση του δέρματος μέσω της φυσικής διαδικασίας της επούλωσης.

Ακόμα βελτιώνει τις λεπτές ρυτίδες, τα στίγματα, τις δυσχρωμίες , κηλίδες και πανάδες από τον ήλιο καθώς και τις ουλές από ακμή.

Στο τέλος της θεραπείας το δέρμα είναι απαλλαγμένο από τα νεκρά κύτταρα απορροφώντας σε μεγαλύτερο βαθμό τα καλλυντικά που θα χρησιμοποιηθούν, επιτυγχάνοντας έτσι την βαθύτερη ενυδάτωση του δέρματος.

Η θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί σε προσώπο, λαιμό και ντεκολτέ αλλά και στο σώμα.

Ο συνδυασμός της Μικροδερμοαπόξεσης με διαμάντια με άλλες θεραπείες επιφέρει μονιμότερα και πιο θεαματικά αποτελέσματα .Μετά τη θεραπεία το δέρμα σας θα φαίνεται και θα το αισθάνεστε πολύ πιο καθαρό , λείο και λαμπερό.

PEELING AHA – TCA

Με την πάροδο του χρόνου το δέρμα χάνει το σφρίγος και την ελαστικότητά του με αποτέλεσμα να παρουσιάζεται αύξηση των ρυτίδων ,της ξηρότητας ,των δυσχρωμιών δίνοντας μια θαμπή και αφυδατωμένη όψη.

Όλοι όμως θα θέλαμε να κρατήσουμε το δέρμα μας νέο και λαμπερό όσο το δυνατόν περισσότερο. Εκτός όμως από τον χρόνο, άλλοι εχθροί της επιδερμίδας είναι το κάπνισμα, η έκθεση στον ήλιο καθώς και οι διατροφικές συνήθειες.

Στην μάχη με τον χρόνο ένας πολύτιμος σύμμαχος για την παράταση της νεότητας του δέρματος είναι οι μη επεμβατικές θεραπείες της Πλαστικής Χειρουργικής που προτείνει ένα μεγάλο εύρος θεραπειών για την χαμένη λάμψη και νεανικότητα της επιδερμίδας που σε συνδυασμό με τα κατάλληλα προιόντα μπορούν να χαρίσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Με την εφαρμογή του κατάλληλου πήλινγκ το δέρμα φαίνεται πιο καθαρό , λαμπερό και υγιές.

Τα πήλινγκ που εφαρμόζονται στο κέντρο μας χωρίζονται σε δυο κατηγορίες. Στα πιο ελαφρά όπως το σαλικυλικό οξύ, το γαλακτικό οξύ και τα α- υδροξύ – οξέα φρούτων (ΑΗΑ) , και στα πιο δυνατά που είναι τα χημικά πήλινγκ με κυριότερο εκπρόσωπο το τριχλωρικό οξύ (ΤCΑ). Στην κατηγορία αυτή ανήκει και το blue peel που είναι το αγαπημένο πήλινγκ στην Αμερική.

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας καθαρίζεται το δέρμα μέσω υψίσυχνου ρεύματος με αποτέλεσμα την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, την αποβολή τοξινών, καταστροφή μικροβίων και ενεργοποίηση του κολλαγόνου και της ελαστίνης. Στην πορεία γίνεται επάλειψη του δέρματος με το πήλινγκ το οποίο προκαλεί χημικό τραυματισμό και απολέπιση απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα και ενεργοποιώντας την παραγωγή του κολλαγόνου και της ελαστίνης.

Ο ασθενής νιώθει μικρά τσιμπήματα χωρίς να είναι δυσάρεστη η θεραπεία. Το διάλυμα εξουδετερώνεται , και γίνεται εφαρμογή ειδικής μάσκας υαλουρονικού οξέος που δροσίζει και ενυδατώνει βαθιά το δέρμα.

Αφού αφαιρεθεί η μάσκα για την καλύτερη απορρόφηση του υαλουρονικού χρησιμοποιείται γαλβανικό ρεύμα το οποίο ενισχύει την εισαγωγή του μέσα στο δέρμα και την απομάκρυνση της επιφανειακής λιπαρότητας και των άχρηστων ουσιών.

Μετά τη θεραπεία ο ασθενής τις πρώτες μέρες έχει μια ερυθρότητα, αρχίζει σταδιακά να απολεπίζεται το δέρμα και ολοκληρώνεται την έβδομη μέρα. Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις δραστηριότητες του από την επόμενη κιόλας ημέρα χωρίς να παραλείπει να φορά καθημερινά αντηλιακό.

MICRO NEEDLING

Η μέθοδος της μεσοθεραπείας Microneedling περιλαμβάνει διαδερμική μεταφορά των δραστικών ουσιών με τη χρήση του dermaroller, ενός ειδικού κυλίνδρου με υψηλής ποιότητας μικρο-ακίδων των 0,5 - 2 mm . Οι μικρο ακίδες προκαλούν μικροσκοπικές οπές στο δέρμα, με αποτέλεσμα την άμεση και εύκολη διείσδυση του υαλουρονικού οξέος και των βιταμινών στα πιο βαθιά στρώματα της επιδερμίδας για βαθιά ενυδάτωση.

Το dermaroller είναι μια απλή μέθοδος που χρησιμοποιείται ευρέως στο Los Angeles από ηθοποιούς και διασημότητες προκειμένου να σβήσουν τα σημάδια του χρόνου με τον πιο απλό και φυσικό τρόπο.

Πρόκειται για μια απλή θεραπεία που μπορεί να βελτιώσει την υφή και την ποιότητα του δέρματος. Μειώνει τις λεπτές γραμμές, τις ρυτίδες, τα σημάδια ακμής, τις δυσχρωμίες προσδίδοντας σφρίγος και λάμψη στην επιδερμίδα.

Οι μικρο-ακίδες προκαλούν μικρές ανώδυνες προσωρινές οπές στην επιδερμίδα .Έτσι προάγεται η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης (ίνες υπεύθυνες για την φυσική επούλωση του δέρματος) χαρίζοντας σφριγηλότητα, νεανικότητα και λάμψη στο δέρμα. Επίσης επιτρέπει την βαθύτερη διείσδυση των κατάλληλων ενυδατικών και αντιγηραντικών προιόντων αφού αυξάνει την απορρόφηση της καλλυντικής ουσίας κατά δεκάδες φορές.

Είναι μια εύκολη, απλή, γρήγορη, ανώδυνη, οικονομική θεραπεία για όλους τους τύπους δέρματος που βοηθά την αναζωογόνηση του δέρματος με την παραγωγή του κολλαγόνου και της ελαστίνης αλλά και την βαθιά ενυδάτωση του που γίνεται με την απορρόφηση υαλουρονικού οξέος και αντιοξειδωτικών στοιχείων που θρέφουν την επιδερμίδα.

ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η επιδερμίδα λόγω της έκθεσης στον ήλιο και της απώλειας νερού αλλάζει ποιότητα και εμφάνιση. Το δέρμα χάνει την φρεσκάδα του και φαίνεται ταλαιπωρημένο, ξηρό, αφυδατωμένο.

Η μεσοθεραπεία θεωρείται μια από τις πλεον αγαπημένες θεραπείες πολλών ανθρώπων για την αντιμετώπιση του αφυδατωμένου και ταλαιπωρημένου δέρματος, γιατί επιτυγχάνει βαθιά ενυδάτωση και βελτιώνει το σφρίγος και τον τόνο του δέρματος ,ενώ ταυτόχρονα το θρέφει και το αναζωογονεί. Επιπλέον βοηθά στην μείωση των ρυτίδων και κηλίδων που δημιουργούνται λόγω της φωτογήρανσης.

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας με ενδοεπιδερμικές μικροενέσεις που γίνονται στην περιοχή που μας ενδιαφέρει ,διοχετεύονται μικρές ποσότητες φαρμακευτικών ουσιών.

Όταν οι φαρμακευτικές ουσίες χορηγούνται από το στόμα περνούν πρώτα από τον γαστρεντερικό σωλήνα και το ήπαρ για να απελευθερωθούν στην κυκλοφορία του αίματος. Έτσι η μεγαλύτερη ποσότητα κατανέμεται σε όλο το σώμα και μόνο μικρή ποσότητα φτάνει στην πάσχουσα περιοχή.

Αντιθέτως, στη μεσοθεραπεία η έγχυση των ουσιών γίνεται στο χόριο, το μεσαίο δηλαδή στρώμα του δέρματος (εξ ου και μεσοθεραπεία) ενεργώντας ταχύτερα και με μεγαλύτερη διάρκεια.

Κατά την θεραπεία το χόριο εμπλουτίζεται με υαλουρονικό οξυ, δεσοξυριβονουκλεικό οξύ, αυξητικούς παράγοντες και ένα κοκτέιλ βιταμινών. Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα φυσικό υδρόφιλο συστατικό του συνδετικού ιστού που γεμίζει τα κενά κολλαγόνου και ελαστίνης και επειδή συγκρατεί εως και 1000 φορές το βάρος του σε νερό, ενυδατώνει βαθιά το δέρμα και βοηθά στην διατήρηση της υγρασίας του προσφέροντας σφριγηλότητα και ελαστικότητα.

Οι αυξητικοί παράγοντες IGF,FGF,το δεσοξυριβονουκλεικό οξυ και οι βιταμίνες Α,Β3,Β5,Β6 έχουν σημαντικές αντιγηραντικές ιδιότητες που περιλαμβάνουν την σύσφιξη και ελαστικότητα του δέρματος προάγοντας την σύνθεση κολλαγόνου και ελαστίνης, την καταπολέμιση ελευθέρων ριζών μέσω της ενεργοποίησης ανοσολογικών αντιδράσεων, την τόνωση της μεταβολικής δραστηριότητας προάγοντας την κυτταρική αναγέννηση, χαρίζοντας έτσι ένα δέρμα σφιχτό, ελαστικό, λαμπερό.

PLASMA LIFT (PRP)

Πρόκειται για μια νέα, επαναστατική ,αντιγηραντική θεραπεία κατα την οποία χρησιμοποιείται το ίδιο το αίμα του ασθενή με την μορφή αυξητικών παραγόντων που περιέχονται στα αιμοπετάλια.

Είναι αυτόλογη μεσοθεραπεία γιατί τα συστατικά της προέρχονται απο τον ίδιο μας τον οργανισμό αξιοποιώντας το πλάσμα που είναι πλούσιο σε αιμοπετάλια (Platlet Rich Plasma ή PRP).Τα αιμοπετάλια απελευθερώνουν αυξητικούς παράγοντες οι οποίοι διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης ενώ ενεργοποιούν και τα βλαστοκύτταρα. Έτσι παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην επούλωση, σύσφιξη ελαστικότητα και ενυδάτωση του δέρματος.

Για την εφαρμογή της θεραπείας λαμβάνεται μικρή ποσότητα αίματος από περιφερική φλέβα που φυγοκεντρείται σε εξειδικευμένο μηχάνημα για το διαχωρισμό του αίματος στα βασικά συστατικά του (πλάσμα, αιμοπετάλια, λευκά και ερυθρά αιμοσφαίρια). Από αυτά χρησιμοποιούμε το πλάσμα με τους αυξητικούς παράγοντες που περιέχονται στα αιμοπετάλια. Στη συνέχεια, το επεξεργασμένο πλάσμα με τα αιμοπετάλια (PRP) εγχέεται με πολύ λεπτή βελόνα με τη μέθοδο της μεσοθεραπείας.

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία (PRP) είναι μια βιολογική θεραπεία διότι χρησιμοποιεί αποκλειστικά στοιχεία του οργανισμού (και γι’ αυτό είναι απόλυτα συμβατή με τον οργανισμό) , χωρίς να έχει κινδύνους ή ανεπιθύμητες ενέργειες.

Είναι μια καινοτόμος λύση όχι μόνο για το πρόσωπο αλλά και για τον λαιμό το ντεκολτέ τα χέρια καθώς και το υπόλοιπο σώμα ενώ βοηθά και στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης.

Η μέθοδος Plasma Lift είναι πιο ολοκληρωμένη όταν συνδυάζεται με άλλες θεραπείες όπως νήματα, laser, μικροδερμοαπόξεση, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε δέρματoς.

Το Plasma Lift είναι μια εξαιρετική θεραπεία για ένα λαμπερό, σφριγηλό νεανικό και υγιές δέρμα.

BOTOX

Πρόκειται για την δημοφιλέστερη θεραπεία αντιγήρανσης ανδρών και γυναικών. Είναι μια ενέσιμη θεραπεία για την εξάλειψη των ρυτίδων έκφρασης του μετώπου, του μεσόφρυου και της περιοχής γύρω από τα μάτια. Άλλες περιοχές που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολύ μικρές δόσεις είναι ο λαιμός και το ανω χείλος για τις ρυτίδες του καπνιστή. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και για την αντιμετώπιση της υπεριδρωσίας.

Η βοτουλινική τοξίνη (ΒΟΤΟΧ) είναι ένα επεξεργασμένο πρωτεινικό σύμπλοκο το οποίο εγχύεται στην υπο θεραπεία περιοχή .Δρά στον μύ αναστέλλοντας την μετάδοση του νευρικού ερεθίσματος και έτσι ο μύς αδρανοποιείται και σταματά να συσπάται έντονα.

Ο Πλαστικός Χειρουργός κάνει μικρές εγχύσεις τοπικά με την λεπτότερη βελόνα που υπάρχει αφού πρώτα έχει αναισθητοποιήσει την περιοχή με κρύα επιθέματα. Η διαδικασία διαρκεί 15 λεπτά και ο ασθενής επιστρέφει αμέσως μετά τη θεραπεία στις δραστηριότητές του. ( Γι’αυτό στην Αμερική χρησιμοποιείται η φράση «Lunch break treatment») .

Απαραίτητη προυπόθεση βέβαια είναι η θεραπεία να γίνεται από Πλαστικό Χειρουργό ή Δερματολόγο γιατί μπορεί να παρουσιάζεται ως μια απλή πράξη που όμως δεν πρέπει να χάνει τον ιατρικό της χαρακτήρα. Πάντα πριν την θεραπεία στο κέντρο μας ο Πλαστικός Χειρουργός θα σας δείξει το σκεύασμα προς χρήση ότι πρόκειται για το αυθεντικό και εγκεκριμένο από τον FDA . Οι απομιμήσεις και τα φθηνά υλικά που κυκλοφορούν μπορούν να είναι άκρως επικίνδυνα για την υγεία. Στο κέντρο μας προτεραιότητα έχει η ασφάλειά σας.

Τα αποτελέσματα της θεραπείας είναι εμφανή σταδιακά (σε περίπου 1 εβδομάδα ) και το αποτέλεσμα διαρκεί 4-6 μήνες.

Είναι μια θεραπεία με εξαιρετικά αποτελέσματα που κάνουν το πρόσωπο να φαίνεται ξεκούραστο , λαμπερό , χωρίς να χάνει την φυσικότητα και την εκφραστικότητά του (χάριν της τεχνικής έγχυσης).

ΕΝΕΣΙΜΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ

Με την πάροδο του χρόνου αλλάζει η σχέση και η σύσταση των στοιχείων στο δέρμα. Στην δεκαετία των 20 η ανανέωση των κυττάρων γίνεται με γρήγορους ρυθμούς τροφοδοτώντας έτσι την επιδερμίδα με λιπίδια και υγρασία. Στα 30 αρχίζει να επιβραδύνεται η ανανέωση των κυττάρων, η επιδερμίδα δεν συγκρατεί την απαραίτητη υγρασία και αρχίζουν να δημιουργούνται οι πρώτες ρυτίδες.

Καθώς περνά ο χρόνος, τα τριχοειδή αγγεία του δέρματος σταδιακά ατροφούν αλλάζοντας την σχέση οξυγόνωσης των κυττάρων. Οι ινοβλάστες (κύτταρα υπεύθυνα για την παραγωγή του κολλαγόνου και της ελαστίνης) μειώνονται, ελαττώνεται η αναγεννητική ικανότητα της επιδερμίδας. Η διάταξη του κολλαγόνου και της ελαστίνης αλλάζει, μειώνεται το υποδόριο λίπος (μειώνοντας την σφριγηλότητα),μειώνεται η λειτουργία σμηγματογόνων και ιδρωτοποιών αδένων κάνοντας την επιδερμίδα πιο ξηρή.

Αυτή η φθίνουσα πορεία της παραγωγικής διαδικασίας έχει σαν αποτέλεσμα την απώλεια της ελαστικότητας και σφριγηλότητας, την αύξηση των ρυτίδων και την ξηρότητα.

Μελετώντας τους μηχανισμούς της λειτουργίας του δέρματος υπάρχουν όπλα για να προλάβουμε ή να αντιμετωπίσουμε την φθορά που προκαλεί ο χρόνος και ένας πολύτιμος σύμμαχος για την παράταση της νεότητας του δέρματος είναι τα ενέσιμα εμφυτεύματα .

"Υαλουρονικό οξύ"

Χαρίζει νεανική όψη αφού γεμίζει και λειαίνει τις ρυτίδες του προσώπου. Πρόκειται για ένα φυσικό δομικό συστατικό του ανθρώπινου οργανισμού που δίνει όγκο και υγρασία στο δέρμα. Με τη βοήθεια της βιοτεχνολογίας, το υαλουρονικό οξύ παρασκευάζεται στα εργαστήρια με τους πλέον ασφαλείς τρόπους και υποβάλλεται σε τροποποιήσεις για να αυξηθεί η διάρκειά του και ο όγκος που προσδίδει .Χρησιμοποιείται για την διόρθωση των ρινοπαρειακών ρυτίδων, των ρυτίδων της γωνίας του στόματος, των ρυτίδων του μεσόφρυου και του μετώπου .Επίσης χρησιμοποιείται στα χείλη δίνοντας όγκο ή τονίζοντας το περίγραμμα των χειλιών καθώς και στο περίγραμμα του προσώπου αντικαθιστώντας το χαμένο όγκο που με την πάροδο του χρόνου έχει μειωθεί.

Ο Πλαστικός Χειρουργός κάνει μικρές εγχύσεις τοπικά με την λεπτότερη βελόνα που υπάρχει αφού πρώτα έχει τοποθετήσει αναισθητική κρέμα. Η διαδικασία διαρκεί 20 λεπτά και ο ασθενής επιστρέφει αμέσως μετά τη θεραπεία στις δραστηριότητές του. ( Γι’αυτό στην Αμερική χρησιμοποιείται η φράση «Lunch break treatment») .

Απαραίτητη προυπόθεση βέβαια είναι η θεραπεία να γίνεται από Πλαστικό Χειρουργό ή Δερματολόγο γιατί μπορεί να παρουσιάζεται ως μια απλή πράξη που όμως δεν πρέπει να χάνει τον ιατρικό της χαρακτήρα. Πάντα πριν την θεραπεία στο κέντρο μας ο Πλαστικός Χειρουργός θα σας δείξει το σκεύασμα προς χρήση ότι πρόκειται για το αυθεντικό και εγκεκριμένο από τον FDA . Οι απομιμήσεις και τα φθηνά υλικά που κυκλοφορούν μπορούν να είναι άκρως επικίνδυνα για την υγεία. Στο κέντρο μας προτεραιότητα έχει η ασφάλειά σας.

Τα αποτελέσματα της θεραπείας είναι εμφανή σταδιακά (σε περίπου 3-5 ημέρες ) και το αποτέλεσμα διαρκεί 9-12μήνες αφού το υαλουρονικό οξύ απορροφάται ακίνδυνα από τον οργανισμό μας.

"Υδροξυαπατίτης"

Πρόκειται για ένα μαλακό, μη μόνιμο ενέσιμο υλικό, το οποίο είναι πλήρως βιοσυμβατό και αποικοδομήσιμο λόγω των μικροσφαιριδίων ασβεστούχου υδροξυαπατίτη που περιέχει.

Χρησιμοποιείται για να αποκαταστήσει τον χαμένο όγκο, να γεμίσει τις εμβαθύνσεις του δέρματος και το σημαντικότερο για να προσδώσει στο πρόσωπο το χαμένο σχήμα του. Έχει την ιδιότητά να προκαλεί νέοκολλαγένεση, αφού κατά την έγχυση του ο υδροξυαπατίτης διαπλέκεται με τις ίνες κολλαγόνου δημιουργώντας ένα μεγαλύτερο πλέγμα πάνω στο οποίο αναπτύσσεται το νέο κολλαγόνο. Τα μικροσφαιρίδια του ενεργοποιούν το μηχανισμό παραγωγής του κολλαγόνου του δέρματος γύρω από την περιοχή εφαρμογής του. Έτσι ακόμα και όταν απορροφηθεί ο υδροξυαπατίτης από τον οργανισμό, στο σημείο θα παραμείνει το νέο κολλαγόνο που θα διατηρήσει το επιθυμητό αποτέλεσμα για μακρύ χρονικό διάστημα.

"ELLANSE"

Πρόκειται για ένα βιοσυμβατό ,απορροφήσιμο και απόλυτα ασφαλές ενέσιμο εμφύτευμα το οποίο κατασκευάζεται σύμφωνα με τις υψηλότερες διεθνείς προδιαγραφές ποιότητας και ασφάλειας και φέρνει τη σήμανση CE. Το ΕLLANSE έχει ένα μοναδικό τρόπο δράσης αφού είναι βιοδιεγέρτης κολλαγόνου (collagen stimulator).Δηλαδή όχι μόνο επανορθώνει τις ρυτίδες αλλά παράλληλα διεγείρει το κολλαγόνο αντιμετωπίζοντας τα βαθύτερα αίτια της γήρανσης.

Τα αποτελέσματα είναι άμεσα και μακροχρόνια, προσφέροντας φυσική νεανική εμφάνιση, αφού διορθώνει λεπτές και βαθύτερες ρυτίδες, διαμορφώνει και βελτιώνει το περίγραμμα του προσώπου εξαφανίζοντας τη χαλάρωση, ενώ ταυτόχρονα αναστρέφει τη διαδικασία της γήρανσης μέσω της κολλαγογένεσης που δημιουργεί.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί εκτός από το πρόσωπο και στα χέρια αναζωογονόντας τα. Η διαδικασία διαρκεί περίπου 20 λεπτά και τα αποτελέσματα διαρκούν τουλάχιστον 1 χρόνο.

ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΧΕΙΛΙΩΝ

Ένα σημαντικό σημείο του προσώπου είναι τα χείλη. Οι περισσότερες γυναίκες επιθυμούν καλοσχηματισμένα και σαρκώδη χείλη. Η αύξηση των χειλιών απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μην καταλήξει κανείς με αφύσικα και υπερβολικά μεγάλα χείλη τα οποία γίνονται λόγω κακής ποιότητας υλικών ή λόγω κακής τεχνικής του γιατρού ή ακόμα και λόγω υπερβολικής ποσότητας.

Η αυξητική των χειλιών γίνεται είτε με απορροφήσιμα υλικά όπως είναι το υαλουρονικό οξύ , είτε με αυτόλογα υλικά όπως είναι το λίπος.

Στην πρώτη περίπτωση το υαλουρονικό οξύ δίνει τον επιθυμητό όγκο στα χείλη χαρίζοντας έτσι ένα όμορφο περίγραμμα και κάνοντας τα σαρκώδη . Είναι ένα απόλυτα ασφαλές υλικό καθώς υπάρχει ειδικό σκεύασμα για τα χείλη το οποίο είναι μαλακό και χαμηλού μοριακού βάρους ώστε να δώσει ένα πολύ φυσικό αποτέλεσμα. Το αποτέλεσμα διαρκεί για 9 – 12 μήνες περίπου και απορροφάται από τον οργανισμό.

Στην δεύτερη περίπτωση γίνεται λήψη λίπους από την κοιλιά ή τους γλουτούς με μια μικροσκοπική κάνουλα αφού γίνει τοπική αναισθησία στην περιοχή . Το λίπος αυτό τοποθετείται σε φυγόκεντρο και στην πορεία τοποθετείται στα χείλη. Το αποτέλεσμα είναι πολύ φυσικό και απόλυτα ασφαλές. Απο αυτό το λίπος ένα μέρος θα απορροφηθεί και ένα μέρος θα μείνει μόνιμα.

Οι παραπάνω θεραπείες υπόσχονται όμορφα, ζουμερά , σαρκώδη χείλη χωρίς υπερβολές αλλά με ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα.

ΝΗΜΑΤΑ PDO

Με το πέρασμα του χρόνου η σύσταση και η εμφάνιση του δέρματος του προσώπου προοδευτικά αλλάζει , με την εμφάνιση επιφανειακών και βαθύτερων ρυτίδων, χαλάρωσης και απώλειας όγκου, αφήνοντας τα πρώτα σημάδια γήρανσης επάνω στο πρόσωπο.

Με το thread lift (lifting με νήματα PDO ) μπορούμε να ανανεώσουμε συνολικά την εικόνα του χωρίς να υποβληθούμε σε χειρουργική επέμβαση εφ’όσον δεν υπάρχει έντονη, αλλά μόνο ήπια χαλάρωση .

Πρόκειται για μια καινοτόμο, ασφαλή, αναίμακτη, και προσιτή σε όλους μέθοδο αναζωογόνησης του προσώπου, αρκετά δημοφιλής , λόγω της εντυπωσιακής σύσφιξης και ανόρθωσης που προσφέρει στους χαλαρωμένους ιστούς του προσώπου, χωρίς να δημιουργεί σημάδια ή ουλές στο δέρμα. Η θεραπεία δεν αντικαθιστά το χειρουργικό lifting ,αλλά αποτελεί μια πολύ καλή εναλλακτική για τα άτομα που έχουν ήπια χαλάρωση ή ακόμα και σημαντική χαλάρωση-πτωτικότητα αλλά δεν επιθυμούν να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση .

Τα νήματα PDO είναι 100% βιο-απορροφήσιμα Πρόκειται για τα ενέσιμα νήματα πολυδιοξανόνης (PDO). Η πολυδιοξανόνη είναι ένα ισχυρό, συνθετικό μονόκλωνο νήμα που διαλύεται μέσα στους ιστούς σε νερό και διοξείδιο του άνθρακα έπειτα από 4-6 μήνες, περίοδος που εξαρτάται κυρίως από το πάχος του νήματος. Είναι ένα υλικό που χρησιμοποιείται στην Ιατρική και κυρίως στην αγγειοχειρουργική περίπου 30 χρόνια.

Τα νήματα εφόσον είναι αξιόπιστης προέλευσης είναι απολύτως ασφαλή αφού διαλύονται πλήρως. Η επέμβαση είναι σύντομη, χωρίς τομές και ουλές και γίνεται στο χώρο του ιατρείου, με κατάλληλες φυσικά συνθήκες αντισηψίας του δέρματος. Καθώς το υλικό χρησιμοποιείται πολλά χρόνια έχει αποδείξει ότι δεν προκαλεί αλλεργίες ούτε αφήνει υπόλειμμα μέσα στο δέρμα ή αντίδραση τύπου ξένου σώματος.

Yπάρουν διάφορα είδη PDO νημάτων τα οποία είτε σχηματίζουν ένα ενισχυμένο εσωτερικό υποστηρικτικό πλέγμα που υποστηρίζει τους ιστούς με απολύτως ασφαλή τρόπο, είτε ενεργούν με άμεση έλξη για ανόρθωση. Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν τα μονόκλωνα PDO (monofilament PDO) και τα πιο ισχυρά σπειροειδή (PDO screw). Στην δεύτερη κατηγορία ανήκουν τα αγκιστροειδή (PDO COG).

Κατά τη διάρκεια αυτής της εφαρμογής ,αφού γίνει εφαρμογή τοπικής αναισθητικής κρέμας λιδοκαίνης ή ενέσιμη αναισθησία με λιδοκαίνη, 100% βιαπορροφήσιμα νήματα τοποθετούνται υποδόρια, μέσω μικροσκοπικών οπών –που πραγματοποιούνται με τη χρήση πολύ λεπτών, εύκαμπτων βελονών. Τα νήματα αυτά σχηματίζουν ένα υποστηρικτικό πλέγμα στα επιθυμητά σημεία και ενεργοποιούν τους ινοβλάστες, με σκοπό την προαγωγή παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης, χαρίζοντας στους υποβληθέντες μια ανανεωμένη και λιγότερο κουρασμένη όψη. Αν, όμως, εξακολουθεί να υπάρχει μια μικρή χαλάρωση, μπορούν να προστεθούν μερικά αγκιστροειδή νήματα , που προκαλούν μια μικρή έλξη και εξαφάνιση της χαλάρωσης, για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Η όλη διαδικασία διαρκεί περίπου 20-30 λεπτά και πραγματοποιείται στο χώρο του ιατρείου επιτρέποντας την άμεση επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες. Τα οφέλη στο δέρμα οφείλονται στις μοναδικές ιδιότητες των νημάτων PDO.

Αρχικά ο ίδιος ο τραυματισμός από την ένθεση των νημάτων διεγείρει το δέρμα να αρχίσει την επουλωτική διαδικασία και την παραγωγή κολλαγόνου. Τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες η παρουσία του νήματος μέσα στο δέρμα δίνει ένα επιπλέον ερέθισμα στον οργανισμό να παράγει καινούργιο συνδετικό ιστό από ίνες κολλαγόνου και υαλουρονικό οξύ που διατάσσονται γύρω από τα νήματα. Αυτή η διαδικασία συνεχίζεται για αρκετό χρονικό διάστημα. Η ποιότητα και η σύσταση του δέρματος συνεχώς βελτιώνονται με αύξηση της σφριγηλότητας και μείωση των ρυτίδων για περίπου 4-6 μήνες, ενώ το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να διατηρηθεί έως δύο χρόνια.

Ανάλογα με τον βαθμό της χαλάρωσης χρησιμοποιείται ο αντίστοιχος αριθμός και διάσταση νημάτων. Η κάθε θεραπεία εξατομικεύεται ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ατόμου και πολλές φορές συνδυάζεται με άλλες μη επεμβατικές τεχνικές για την ανάδειξη ενός αρμονικού νεανικού προσώπου.

Βέβαια, παρά τα εκπληκτικά αποτελέσματα, το lift με νήματα δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αντικαταστήσει το ολικό facelift όταν υπάρχει μεγάλη χαλάρωση του προσώπου και απώλεια της ελαστικότητας της επιδερμίδας.

Μια θεραπεία τόσο προσιτή και τόσο ασφαλής μπορεί να επιφέρει δυσάρεστα αποτελέσματα αν δεν γίνει από εξειδικευμένο πλαστικό χειρουργό ή δερματολόγο καθώς υπάρχουν πολλά είδη και ποιότητες νημάτων PDO με αντίστοιχες διακυμάνσεις στην τιμή τους. Δυστυχώς ορισμένοι με παραγγελίες μέσω Internet φέρνουν υλικά που δεν έχουν πιστοποίηση, με αμφίβολη προέλευση και ασφάλεια και προφανώς χαμηλή τιμή. Πρέπει πάντα να ρωτάμε και να ελέγχουμε στη συσκευασία τη χώρα προέλευσης και την ημερομηνία λήξης των νημάτων ώστε να έχουν επίσημη πιστοποίηση ελέγχου και ασφάλειας CE από την Ευρωπαiκή Ενωση.

Ο πλαστκός χειρουργός του Κέντρου μας θα εκτιμήσει την δική σας περίπτωση και θα σας ενημερώσει σχετικά με το πρωτόκολλο που θα πρέπει εσείς να ακολουθήσετε ανάλογα με τις ανάγκες σας προκειμένου να έχετε το πρόσωπο που επιθυμείτε μέσω των τεχνικών, επεμβατικών ή μη, που προσφέρει η Πλαστική Χειρουργική αποφεύγοντας μη ρεαλιστικές προσδοκίες και προσφέροντας την πλεον κατάλληλη λύση για ένα φυσικό αισθητικό αποτέλεσμα δίνοντάς σας την μέγιστη ικανοποίηση.

ΝΗΜΑΤΑ ANΟΡΘΩΣΗΣ

Με το πέρασμα του χρόνου η σύσταση και η εμφάνιση του δέρματος του προσώπου προοδευτικά αλλάζει , με την εμφάνιση επιφανειακών και βαθύτερων ρυτίδων, χαλάρωσης και απώλειας όγκου, αφήνοντας τα πρώτα σημάδια γήρανσης επάνω στο πρόσωπο.

Πρόκειται για μια καινοτόμο, ασφαλή, αναίμακτη, και προσιτή σε όλους μέθοδο αναζωογόνησης του προσώπου, αρκετά δημοφιλής , λόγω της εντυπωσιακής σύσφιξης και ανόρθωσης που προσφέρει στους χαλαρωμένους ιστούς του προσώπου, χωρίς να δημιουργεί σημάδια ή ουλές στο δέρμα. Η θεραπεία δεν αντικαθιστά το χειρουργικό lifting ,αλλά αποτελεί μια πολύ καλή εναλλακτική για τα άτομα που έχουν ήπια χαλάρωση ή ακόμα και σημαντική χαλάρωση-πτωτικότητα αλλά δεν επιθυμούν να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση .

Τα νήματα εφόσον είναι αξιόπιστης προέλευσης είναι απολύτως ασφαλή αφού διαλύονται πλήρως. Η επέμβαση είναι σύντομη, χωρίς τομές και ουλές και γίνεται στο χώρο του ιατρείου, με κατάλληλες φυσικά συνθήκες αντισηψίας του δέρματος. Καθώς το υλικό χρησιμοποιείται πολλά χρόνια έχει αποδείξει ότι δεν προκαλεί αλλεργίες ούτε αφήνει υπόλειμμα μέσα στο δέρμα ή αντίδραση τύπου ξένου σώματος.

Mια μέθοδος ανόρθωσης είναι το Silhouette Soft Lift το οποίο αποτελεί ένα νέο θεραπευτικό πρωτόκολλο, μια καινοτόμο μέθοδο που προσεγγίζει το lifting του προσώπου, μειώνοντας και αναβάλλοντας τις περιπτώσεις για κλασικό χειρουργικό lifting.

Το Silhouette Soft πραγματοποιείται απλά και γρήγορα με απορροφήσιμα διαφανή νήματα μεγάλης βιοδιασπασιμότητας και βιοσυμβατότητας , κάτω από το δέρμα. Ανάμεσά τους υπάρχουν μικροί κώνοι αντίθετης κατεύθυνσης που ανασηκώνουν το δέρμα .Οι κώνοι αυτοί είναι από πολυγαλακτικό οξύ, ουσία που διεγείρει τους ινοβλάστες στην παραγωγή νέου κολλαγόνου.

Ανάλογα με τον βαθμό της χαλάρωσης χρησιμοποιείται ο αντίστοιχος αριθμός και διάσταση νημάτων. Η κάθε θεραπεία εξατομικεύεται ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ατόμου και πολλές φορές συνδυάζεται με άλλες μη επεμβατικές τεχνικές για την ανάδειξη ενός αρμονικού νεανικού προσώπου.

Το αποτέλεσμα είναι εμφανές αμέσως μετά τη θεραπεία και συνεχίζει να βελτιώνεται τους επόμενους 3 μήνες, ενώ διατηρείται για περίπου 12-24 μήνες. Μετά τη θεραπεία υπάρχει ελαφρύ οίδημα και ενδεχομένως μικρή ευαισθησία για λίγες ώρες. Μπορεί να εμφανιστεί κάποια εκχύμωση που υποχωρεί σταδιακά. Δεν υπάρχουν τομές στο δέρμα, ούτε εξωτερικά ράμματα. Μπορείτε να επιστρέψετε άμεσα στις δραστηριότητές σας. Συνίσταται η κατανάλωση μαλακών τροφών για τις επόμενες μέρες.

Βέβαια, παρά τα εκπληκτικά αποτελέσματα, το lift με νήματα δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αντικαταστήσει το ολικό facelift όταν υπάρχει μεγάλη χαλάρωση του προσώπου και απώλεια της ελαστικότητας της επιδερμίδας.

Μια θεραπεία τόσο προσιτή και τόσο ασφαλής μπορεί να επιφέρει δυσάρεστα αποτελέσματα αν δεν γίνει από εξειδικευμένο πλαστικό χειρουργό ή δερματολόγο καθώς υπάρχουν πολλά είδη και ποιότητες νημάτων με αντίστοιχες διακυμάνσεις στην τιμή τους. Δυστυχώς ορισμένοι με παραγγελίες μέσω Internet φέρνουν υλικά που δεν έχουν πιστοποίηση, με αμφίβολη προέλευση και ασφάλεια και προφανώς χαμηλή τιμή. Πρέπει πάντα να ρωτάμε και να ελέγχουμε στη συσκευασία τη χώρα προέλευσης και την ημερομηνία λήξης των νημάτων ώστε να έχουν επίσημη πιστοποίηση ελέγχου και ασφάλειας CE από την Ευρωπαiκή Ενωση.

Ο πλαστκός χειρουργός του Κέντρου μας θα εκτιμήσει την δική σας περίπτωση και θα σας ενημερώσει σχετικά με το πρωτόκολλο που θα πρέπει εσείς να ακολουθήσετε ανάλογα με τις ανάγκες σας προκειμένου να έχετε το πρόσωπο που επιθυμείτε μέσω των τεχνικών, επεμβατικών ή μη, που προσφέρει η Πλαστική Χειρουργική αποφεύγοντας μη ρεαλιστικές προσδοκίες και προσφέροντας την πλέον κατάλληλη λύση για ένα φυσικό αισθητικό αποτέλεσμα δίνοντάς σας την μέγιστη ικανοποίηση.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΜΑΥΡΩΝ ΚΥΚΛΩΝ

Ένα συχνό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν γυναίκες αλλά και άντρες είναι οι μαύροι κύκλοι (περιοφθαλμική υπερμελάγχρωση) στην περιοχή των ματιών . Οι μαύροι κύκλοι προσδίδουν στο πρόσωπο μια όψη θλιμμένη, κουρασμένη και ταλαιπωρημένη. Υπάρχουν διάφορες θεραπείες για τον αποχρωματισμό και τις λεπτές ρυτίδες κάνοντας το βλέμμα ξεκούραστο και νεανικό .

Η αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων συνήθως απαιτεί συνδυασμό θεραπειών οι οποίες θα μεγιστοποιήσουν το αποτέλεσμα.

Μια από αυτές είναι το χημικό peeling που προκαλεί έγκαυμα και μειώνει τις λεπτές ρυτίδες ενώ απομακρύνει την περίσσεια της μελανίνης. Το peeling έχει καλύτερα αποτελέσματα όταν συνδυάζεται και με άλλες θεραπείες για την αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων όπως είναι η μεσοθεραπεία.

Η μεσοθεραπεία μπορεί να γίνει είτε με την χρήση πλάσματος από το αίμα (αυτόλογη μεσοθεραπεία) είτε με την ενέσιμη μεσοθεραπεία που χρησιμοποιείται ένα κοκτείλ το οποίο περιέχει υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες, πεπτίδια και αντιοξειδωτικούς παράγοντες. Αυτά τα συστατικά βοηθούν σημαντικά στην ενυδάτωση, μείωση του οιδήματος καθώς και αποχρωματισμό των μαύρων κύκλων.

Ένας άλλος τρόπος αντιμετώπισης είναι η χρήση ενέσιμων εμφυτευμάτων όπως είναι το υαλουρονικό οξύ το οποίο αποσκοπεί στην εξομάλυνση της περιοχής και την βελτίωση έτσι των μαύρων κύκλων.

Τέλος υπάρχει και η λύση της χειρουργικής αντιμετώπισης στα πλαίσια της κάτω βλεφαροπλαστικής.

Οι παραπάνω θεραπείες, ανάλογα με το πρόβλημα ,προσφέρουν ένα ξεκούραστο, λαμπερό, νεανικό βλέμμα.

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΛΑΙΜΟΥ ΚΑΙ ΝΤΕΚΟΛΤΕ

Ο λαιμός και το ντεκολτέ είναι συνήθως μια περιοχή περισσότερο παραμελημένη από αυτή του προσώπου με αποτέλεσμα να «σπάει» πιο γρήγορα και να είναι το δέρμα εκεί χαλαρωμένο, με λεπτές ρυτίδες δείχνοντας πρόωρα γερασμένο συγκριτικά με το πρόσωπο.

Υπάρχουν διάφορες λύσεις για την αντιμετώπιση του, αλλά οφείλουμε να τονίσουμε πως και εδώ είναι πολύ σημαντική η πρόληψη, ώστε να κρατήσουμε το δέρμα στις περιοχές αυτές καλά ενυδατωμένο και σφριγηλό.

Μια καλή επιλογή είναι η θεραπεία με μικροβελόνες (micro needling) που προκαλεί την παραγωγή του κολλαγόνου και της ελαστίνης με την χρήση του dermaroller αλλά και την ενυδάτωσή του με τις διάφορες ουσίες που εισάγονται κατά την εφαρμογή του.

Επίσης η μικροδερμοαπόξεση με διαμάντια είναι μια θεραπεία που αναζωογονεί το δέρμα μέσα από τον καθαρισμό και την απολέπιση που κάνει και έχει εξαιρετικά αποτελέσματα όταν συνδυάζεται με άλλες θεραπείες.

Μια άλλη λύση είναι το χημικό peeling που προκαλεί έγκαυμα και μειώνει τις λεπτές ρυτίδες ενώ συμβάλλει στην ανάπλαση του δέρματος Το peeling έχει καλύτερα αποτελέσματα όταν συνδυάζεται και με άλλες θεραπείες όπως είναι η μεσοθεραπεία.

Η μεσοθεραπεία μπορεί να γίνει είτε με την χρήση πλάσματος από το αίμα (αυτόλογη μεσοθεραπεία) είτε με την ενέσιμη μεσοθεραπεία που χρησιμοποιεί ουσίες όπως το υαλουρονικό οξύ, οι βιταμίνες, το κολλαγόνο και πεπτίδια. Αυτά τα συστατικά βοηθούν σημαντικά στην ενυδάτωση σφριγηλότητα και φωτεινότητα του δέρματος.

Ένας άλλος τρόπος αντιμετώπισης είναι η χρήση των απορροφήσιμων νημάτων PDO τα οποία αποσκοπούν στην ανόρθωση και σύσφιξη του δέρματος μέσω ενός φυσικού πλέγματος που δημιουργείται κατά την απορρόφησή τους.

Σε περιπτώσεις που υπάρχει και εναπόθεση λίπους (όπως στο διπλοσάγονο) μπορεί να γίνει ενέσιμη λιπόλυση. Το υλικό που εγχύεται με ειδικές βελόνες στο λιπώδη ιστό είναι το δεσοξυχολανικο οξύ (οξύ που παράγεται και από τον ίδιο μας τον οργανισμό) και είναι υπεύθυνο για την καύση του λίπους τοπικά. Η θεραπεία έχει εξαιρετικά αποτελέσματα όταν συνδυάζεται με την εφαρμογή τον νημάτων PDO.

Τέλος υπάρχει και η λύση της χειρουργικής αντιμετώπισης στα πλαίσια της ανόρθωσης του λαιμού (Neck Lift ) και της λιποαναρρόφησης για τις περιπτώσεις εκείνες που οι μη επεμβατικές θεραπείες δεν θα προσφέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ο Dr.Τέντης και η Dr.Σαρόγλου θα συζητήσουν μαζί σας το πρόβλημά σας και θα σας προτείνουν την κατάλληλη θεραπεία για ένα νεανικό και σφριγηλό λαιμό και ντεκολτέ.

ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ ΧΕΡΙΩΝ

Σε όλους μας είναι γνωστό πως όταν θέλουμε να ανακαλύψουμε την ηλικία κάποιου δεν έχουμε παρά να παρατηρήσουμε το δέρμα στα χέρια και στο λαιμό. Ειδικά το δέρμα τον χεριών είναι εκτεθειμένο σε ακόμα πιο βλαβερές συνθήκες και έτσι λόγω αυτών αλλά και λόγω του ότι ο λιπώδης ιστός και η επιδερμίδα εκεί είναι λεπτότερα , τα σημάδια γήρανσης στα χέρια εμφανίζονται νωρίτερα.

Ανάλογα με το πρόβλημα ο Πλαστικός Χειρουργός του Κέντρου θα σας προτείνει την κατάλληλη θεραπεία που μπορεί να είναι κάποιο χημικό peeling , ενέσιμη μεσοθεραπεία, αυτόλογη μεσοθεραπεία με πλάσμα. Άλλες θεραπείες ενέσιμες που βοηθούν στο γέμισμα των ρυτίδων και στην αναπλήρωση του χαμένου όγκου των χεριών είναι η θεραπεία με εμφυτεύματα όπως είναι ο υδροξυαπατίτης και το υαλουρονικό.

Ένας άλλος τρόπος είναι και η λιπομεταφορά όπου μεταφέρεται το λίπος από κάποια περιοχή που πλεονάζει και εμφυτεύεται μετά από ειδική επεξεργασία στα χέρια. Με τις παραπάνω θεραπείες τα χέρια γίνονται πιο νεανικά , όμορφα , αναζωογονημένα με περισσότερη λάμψη και ελαστικότητα.

ΕΝΕΣΙΜΗ ΛΙΠΟΛΥΣΗ

Το λίπος που υπάρχει τοπικά σε διάφορα σημεία του σώματος υποχωρεί δύσκολα παρ' όλη την άσκηση και τη διατροφή που κάνει κάποιος .

Η νέα αυτή θεραπεία λιπόλυσης είναι ενέσιμη και έχει θεαματικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση του τοπικού λίπους. Το υλικό που εγχύεται με ειδικές βελόνες στο λιπώδη ιστό είναι το δεσοξυχολανικο οξύ (οξύ που παράγεται και από τον ίδιο μας τον οργανισμό) και είναι υπεύθυνο για την καύση του λίπους . Το δεσοξυχολανικό οξύ προσκολλάται στο τοίχωμα των λιπωδών κυττάρων προκαλώντας ρήξη και καταστροφή της κυτταρικής τους μεμβράνης. Τα κυτταρικά κατάλοιπα απομακρύνονται μέσω του λεμφικού συστήματος ενώ τα μη συνδεδεμένα λιποκύτταρα μεταβολίζονται και μετατρέπονται σε ενέργεια .

Οι περιοχές που εφαρμόζεται η θεραπεία είναι το διπλοσάγονο, οι βραχίονες, η κοιλιά, η μέση ,τα ψωμάκια τα γόνατα , οι γλουτοί και οι μηροί.

Ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από την περιοχή και το πρόβλημα που παρουσιάζει. Συνήθως ακολουθείται ένα πρωτόκολλο των 2-5 θεραπειών που εφαρμόζονται ανά 30 ημέρες περίπου. Η πρώτη αξιολόγηση του αποτελέσματος συνίσταται πριν την έναρξη της τρίτης συνεδρίας .

Το συγκεκριμένο προϊόν είναι το μόνο εγκεκριμένο προϊόν παγκοσμίως για ενέσιμη λιπόλυση και ουδέποτε έχει αναφερθεί καμία παρενέργεια . Θα πρέπει πάντα να γίνεται από πλαστικό χειρουργό η δερματολόγο ώστε να γίνεται σωστά η τεχνική έγχυσης της Intralipotherapy κατά την οποία εγχύεται το υλικό με ειδικά σχεδιασμένες βελόνες στον υποδόριο λιπώδη ιστό με τρόπο και ποσότητα συγκεκριμένη ώστε η θεραπεία να γίνεται σωστά με ασφάλεια και ανώδυνα .

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΙΣΗ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ

Μεταξύ δέρματος και υποδόριου ιστού υπάρχει εναπόθεση λίπους και νερού .Εκεί ο συνδετικός ιστός χάνει την ελαστικότητά του και το δέρμα παρουσιάζει την όψη φλοιού πορτοκαλιού. Η κυτταρίτιδα οφείλεται στην κακή αιμάτωση και στην διόγκωση των λιποκυψελών .

Η κυτταρίτιδα εμφανίζεται συνήθως στους μηρούς, τους γλουτούς, το στομάχι, την κοιλιά, τις γάμπες και στο εσωτερικό των βραχιονων. Στη δημιουργία κυτταρίτιδας συμβάλλουν η καθιστική ζωή, η μειωμένη φυσική δραστηριότητα, η ακατάλληλη διατροφή, οι διαταραχές στην κυκλοφορία του αίματος ή οι ορμονικές διαταραχές, η κληρονομικότητα, το κάπνισμα, η συχνή και υψηλή κατανάλωση αλκοόλ.

Μια από τις μεθόδους αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας είναι η λιποδιάλυση με την μικροέγχυση στον υποδόριο ιστό φαρμακευτικών ουσιών όπως η L-carnitine , η καφείνη ,η φωσφατιδυλχολίνη που έχουν λιποδιαλυτική, συσφικτική, αγγειοσυσταλτική δράση, ενεργοποιούν την μικροκυκλοφορία και αποδομούν τα λιποκύτταρα.

Η θεραπεία γίνεται περίπου κάθε 2-3 εβδομάδες και προτείνεται ένας κύκλος των 5-8 θεραπειών ανάλογα με το πρόβλημα.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΥΠΕΡΙΔΡΩΣΙΑΣ

Υπεριδρωσία λέγεται η παθολογική κατάσταση εκείνη κατά την οποία οι ιδρωτοποιοί αδένες παράγουν υπερβολική έκκριση ιδρώτα. Συνήθως παρουσιάζεται σε μέτωπο , μασχάλες αλλά και σε πέλματα και παλάμες. Αυτή η κατάσταση μπορεί να δυσκολεύει τις κοινωνικές, επαγγελματικές και προσωπικές δραστηριότητες του ατόμου κάνοντας το να νιώθει αμήχανα και δυσάρεστα.

Λύση σε αυτό το πρόβλημα προσφέρει η έγχυση της βοτουλινικής τοξίνης (Botox) η οποία μπλοκάρει την ακετυλοχολίνη που είναι αυτή που προκαλεί την έκκριση του ιδρώτα μέσω της νευρομεταβίβασης.

Πρόκειται για μια ασφαλή και αποτελεσματική θεραπεία η οποία διαρκεί περίπου 4 με 6 μήνες και μπορεί να γίνεται 2 φορές το χρόνο απαλλάσσοντας το άτομο από την υπερβολική έκκριση του ιδρώτα και κάνοντας τον να νιώθει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση ,ασφάλεια και σιγουριά.

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗΣ

Η απώλεια των μαλλιών είναι μια φυσική διαδικασία που συμβαίνει όσο μεγαλώνουμε. Συνήθως είναι κληρονομική αλλά πολλές φορές μπορούν και άλλοι παράγοντες όπως είναι το στρες ή κάποιες φαρμακευτικές αγωγές να προκαλέσουν τριχόπτωση.

Σε αυτές τις περιπτώσεις η αυτόλογη μεσοθεραπεία είναι μια καλή λύση αφού χρησιμοποιεί το πλάσμα του αίματος του ίδιου του ασθενούς που είναι πλούσιο σε αιμοπετάλια και αυξητικούς παράγοντες. Αυτή η θεραπεία τριχόπτωσης συνίσταται στην έγχυση του πλάσματος με τη μέθοδο της μεσοθεραπείας στα σημεία όπου παρατηρείται αραίωση, μετά από φυγοκέντριση του αίματος που λαμβάνεται από τον ασθενή.

Η θεραπεία αυτή έχει σαν αποτέλεσμα την ενεργοποιήση των βλαστοκυττάρων που μαζί με τους αυξητικούς παράγοντες θα αποκαταστήσουν τη βλάβη και δυσλειτουργία των ιστών και θα βοηθήσουν στην αναγεννητική και αναπλαστική δράση τους. Με αυτόν τον τρόπο θα γίνει ένας πολλαπλασιασμός των κυττάρων της προβληματικής περιοχής όπου υπάρχει αραίωση.

Επίσης η ενέσιμη μεσοθεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί σε περιπτώσεις τριχόπτωσης εγχύοντας στο δέρμα του τριχωτού ουσίες όπως πολυβιταμίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικούς παράγοντες και ιχνοστοιχεία. Πρόκειται για ουσίες που μειώνουν την τριχόπτωση ενώ παράλληλα ενδυναμώνουν τους θυλάκους των τριχών.

ΔΕΡΜΟΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ

ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ